Iedereen heeft wel een talent, hoewel dat men dat vaak niet beseft, maar als je je goed in iemand verdiept dan herken je altijd wel wat. Op scholen merk je regelmatig een kleine tweedeling tussen creatieve en sportieve talenten. Daartussen zit echter nog genoeg. De debaters, de commerciëlen, de klussers, de Leiders, onderzoekers en het lijstje kan wel langer gemaakt worden.

De Taalrebellessen gaan in eerste instantie over poëzie en het schrijven, dus voornamelijk creatief. Echter na de lessen zijn er andere talenten handig: de Whizzkid die de gedichten in een mooi document zet, de commerciëlen voor de verkoop, tekenaars voor de cover en ga zo maar door. De kinderen krijgen zo met meerdere disciplines van doen en kunnen zo van elkaar leren. Uiteindelijk is het een project waar ieder talent handig is.

Zo werkt het ook in het dagelijks leven. Een bedrijf floreert niet met alleen creatieven. Het wordt zelfs een zooitje. Je hebt een leider nodig voor de structuur, commerciëlen voor de verkoop, Whizzkids etcetera. De juiste balans zorgt voor succes.

Een klas is al vaak een afspiegeling van een bedrijf. Het is erg belangrijk dat kinderen beseffen dat elk talent belangrijk is. Ze hoeven niet tegen elkaars talent op te kijken maar leer van elkaar. Wordt zelf sterker door elkaars talenten te benutten.