Opeens! De geboorte van Taalrebel.nl

“Sla Je Vleugels Uit, Er Is Nog Zoveel Te Ontdekken”

door Peter Kaper, Taalrebel

Daar was de gedachte, meer een vraag aan mijzelf.

Welke ouder of grootouder koopt “niet” een gedichtenbundel waar een gedicht van hun kind of kleinkind in staat. Deze gedachte deelde ik met mijn geliefde. Haar reactie was “briljant” (zij is een groot onderneemster die staat voor ethiek en mensen).
Dit was het moment dat ik definitief besloot dat ik les wilde geven in gedichten schrijven en de gedichten van de kinderen te laten bundelen door mijn uitgever.

Een echt boek!
De kinderen kunnen die verkopen aan hun familie. Feitelijk zoals een Schoolfotograaf het doet. Zo kan ik mijn droom najagen. Lesgeven aan kinderen en hiermee ook nieuw talent ontdekken en er is zoveel schrijftalent.

Ja, hoe kom ik hier op.   
Met de basisschool van mijn jongste zoon hebben we twee jaar op rij een grote regionale gedichten wedstrijd gewonnen mede doordat ik les heb gegeven. Het verraste mij hoe snel kinderen van 9 jaar het gedichten schrijven tot zich nemen en fantastische gedichten maken. De twee prijswinnaars staan op de site met hun winnende gedicht.

Wat een motivatie kreeg ik hierdoor. Mijn richting naar de toekomst gevonden en het is geweldig om te doen. Zoveel mooie respons van scholen en kinderen.

En ook heel belangrijk. De school biedt een mooie ervaring aan de kinderen en het is een gezellige en zeer leerzame dag.